Dones: memòries (in)visibles S.A.

Dones: memòries (in)visibles S.A. és un col·loqui organitzat per Territoris Oblidats en el marc del projecte Las Pieceras: treball extra-domèstic S.A.”

Neix de la voluntat de compartir experiències de recuperació de la memòria de les dones i la construcció d’arxius col·lectius i populars, que estàn al marge de la política institucional/hegemònica. Per a això, hem convidat una sèrie de projectes que ens aportaran relats i dinàmiques de treball molt interessants per fomentar l’intercanvi de sabers i processos de aprenentatge:

La Fundició (Mariló Fernández): la construcció i relats d´arxius populars.
Drac Màgic (a concretar): l´audiovisual com eina de recuperació i difusió.
WikiDones (Blanca Alvarez): visibilització de les dones en la xarxa (internet).
Mediateca del Raval (a concretar): treball de memòria col·lectiva al barri.

També comptarem amb la presència d’Adelaida Santilló i Maria Casas, que sense aquestes dues dones Las Pieceras no seria possible, incansables entrevistadores i captadores de dones “pieceras“. Elles comptaran les seves experiències personals durant les gravacions del Raval al Casal de Gent Gran Josep Trueta (2013).

Per altra banda, aprofitem la fita per fer un relat del Primer Congrés Català de treball a domicili, un acte únic que aquest any celebra el seu centenari. Realitzat des del Museu Social de Barcelona (1909-1920) durant el mes de maig de 1917.

I per últim, farem la presentació del teaser del documental “Las Pieceras que estem treballant en aquests moments i que considerem com una peça de tancament del procés que es va iniciar a l´any de 2013.

“En un tiempo y en una sociedad en que todo debe estar escrito y tenemos la necesidad de escribir para recordar. Olvidamos la importancia que tiene la oralidad en nuestra cotidianidad. Aquella que forja la memoria y refuerza la cultura diariamente.” MARTA RUIZ

Informació:

Col·loqui Dones: memòries (in)visibles S.A.

Data: 15 de desembre de 2017

Hora: 17 hores recepció / 17:30 a 19:40 col·loqui / 19:45 a 20:30 tancament

Lloc: Centre Cívic El Sortidor, 12 (L3 Poble Sec)

Us esperem!