Fòrum d´Urbanisme/FAVB

Aquest divendres 30 i dissabte 31 d’octubre la Favb celebra el fòrum veïnal sobre l’urbanisme a Barcelona a l’espai autogestionat de Can Batlló.

Nosaltres de Territoris Oblidats col·laborem en el taller Urbanisme i desenvolupament comunitari de barris, amb La Hidra, Raons Públiques, Emanuela Bove i Felipe Herrera.

Trobareu tota la informació del Fòrum (programa i eixos temàtics) al següent enllaç:
https://forumurbanismebcn.wordpress.com/

L’experiència comptarà amb la col·laboració directa de l’Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà (OACU), les cooperatives La Hidra, CelObert, LaCol, i Raons Públiques, el Col·lectiu Punt6, Territoris Oblidats i la CONFAVC, a més d’un bon suport de les associacions veïnals de Barcelona.

El desenvolupament del Fòrum girarà a l’entorn de la formulació de tres preguntes (D’on venim, On estem i Cap a on anem), relacionades amb la lluita històrica del moviment veïnal pel “dret a la ciutat”, l’anàlisi sobre la situació actual dels barris i el debat sobre l’evolució i horitzons de l’urbanisme de la ciutat.

El fòrum també vol promoure una Taula d’Urbanisme Veïnal de confluència futura i, per fomentar aquesta vessant propositiva, plantejant els principals reptes i debats al voltant de diferents eixos temàtics:

a) Barcelona, una ciutat metropolitana

b) Espai urbà i reindustrialització

c) Espais públics i equipaments: accés i racionalització

d) Justícia i espai a la ciutat

e) Urbanisme i desenvolupament comunitari de barris

f) Urbanisme, habitatge i política del sòl

Per últim, les conclusions, debats, interpel·lacions, eixos temàtics i idees principals seran publicats per ajudar a produir conjuntament una ciutat més arrelada al benestar dels barcelonins i barcelonines.